Online cursus The Wave of Life - Bipolariteit

 

Een bipolaire stoornis is een psychische aandoening, die zich karakteriseert door hoge pieken en diepe dalen in stemming. Het is niet te genezen, maar door de juiste begeleiding en goede medicatie is er goed mee te leven.

 

Maar wat als je meer wilt dan alleen maar 'goed mee te leven'? Merk je nog steeds dat je klachten hebt ook ben je niet depressief of manisch en weet je soms niet wat je hier aan moet doen, want er is nu eenmaal geen crisis? Wil je meer uit je leven halen, meer diepgang en voel je van binnen dat je meer kunt dan dat je nu doet? Daar wil ik je mee helpen.

 

Ik ben zelf bipolair, maar mijn bipolariteit is in remissie. Dat betekent, dat ik praktisch geen klachten meer heb. Ik heb tools ontwikkeld, die mij helpen om in balans te blijven en deze tools wil ik graag met jou delen. Ik ben dus ervaringsdeskundige en ik heb de tools verwerkt in de online cursus Wave of Life-Bipolariteit.

 

Mijn ervaringsdeskundigheid kent vele expertises, maar een daarvan is mijn bipolariteit. Ik ben als kind zeker hypomaan geweest, want ik was altijd enorm druk, ook kon ik diepe dalen kennen, wat zich verder voortzette tijdens mijn volwassenheid. Ik heb in mijn leven vele hypomane, maar ook depressieve periodes gekend, maar ik heb ze steeds weer getackled. Ik ging door en wist mijn leven ondanks deze stoornis goed op de rit te krijgen. 

 

Tijdens mijn baan als ervaringsdeskundige bij de GGZ kon ik pas echt laten zien wat mijn kennis van mijn eigen stoornissen was en ik bruiste van de energie en creativiteit (omdat ik weer hypomaan was) maar ik ontwikkelde toen samen met mijn partner de cursus Back2You voor cliënten voor de GGZ. Hij werd daadwerkelijk geïmplementeerd; een cursus ontwikkeld door ervaringsdeskundigen voor ggz cliënten. Ik was natuurlijk heel trots.

 

Met de hypomane periodes heb ik eigenlijk nooit problemen gehad, maar de depressieve periodes waren zwaar. Ik ben hier door coaching van mijn man uitgekomen, door langzaam weer te integreren in de buitenwereld. Ook kreeg ik eindelijk de juiste medicijnen. De diagnose werd gesteld en is dus al een aantal jaren in remissie.

 

Tijdens al deze episodes studeerde ik af aan hbo Psychosociaal Werk in Amsterdam en ik heb hier onder ander vluchtelingen mee begeleid in Den Haag. Ook heb ik gewerkt met mensen met psychiatrische problematiek.

 

Een van de producten die ik vanuit mijn coachingsbedrijf heb ontwikkeld is de online cursus The Wave of Life - Bipolariteit .  Ik geef je dan begeleiding vanuit ervaringsdeskundig en psychosociaal perspectief. Dus mijn ervaringsdeskundigheid wat betreft bipolariteit gecombineerd met mijn kennis uit mijn opleiding Psychosociaal Werk en mijn werkervaring hierin.

 

De cursus duurt een klein maandje, opgedeeld in 2x13 dagen. Ik zal elke 3 dagen een chat -of videochat met je hebben van 1 uur, dus je krijgt 10 sessies in 26 dagen. Ik zal je tools aanreiken en werken vanuit thema's, die verrijking bieden aan je leven; je inzicht gaan geven in je leven met je stoornis en je leren hoe je je stoornis kunt accepteren en er zo bovenuit kunt stijgen, dat je de mooie kanten ervan kunt gaan zien en je eigen kwaliteiten gaan we samen boven tafel krijgen.

 

Vaak speelt er veel onzekerheid, omdat iemand een stoornis heeft en daar wil ik met jou door heen breken; we gaan kijken wie jij nu echt bent, waar je goed in bent en vooral waar je blij van wordt. We gaan zorgen dat je trots wordt op wie je bent.

 

Lijkt dit je wat en wil jij aan jezelf werken om zo weer positief in je leven komen te staan, meldt je dan vrijblijvend aan via onderstaand formulier, onder vermelding van:

"The Wave of Life - Bipolariteit"